Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok vendég, kevés munkaerő

Sok vendég, kevés munkaerő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szállodákban jelentkező munkaerőhiány és a Szép kártya esetleges megszüntetésének problémája is téma volt a Magyar Szállodák Szövetsége Északi Régiójának ülésén, melyet Mátraházán tartottak a napokban. Az ott elhangzottakról Dinya Anikót, a szövetség régiós vezetőjét kérdeztük.

A szállodák forgalma folyamatosan növekszik, de egyre több helyen gondot okoz a munkaerőhiány. Először hazánk nyugati részén jelentkezett ez a probléma, majd a Balatonnál, ezt követően Budapesten, de már az Észak- magyarországi, sőt a mátrai régióban is kevés a munkaerő- mondta a régiós vezető.

Vendégéjszakák tekintetében viszont jó a helyzet, nőtt a forgalom, a kihasználtság és a bevételek is. A belföldi vendégek magas aránya miatt kiemelten fontos kérdés a régióban, hogy mi lesz a Szép kártya sorsa. Ugyanis a problémák között esett szó esetleges megszüntetéséről. Voltak, akik szerint ez egyes szállodák végét jelentené.

Azoknak a vidéki szállodáknak a megléte kerülhet veszélybe, akiknek a bevételének a nagy részét Szép kártya felhasználók adták,irdatlan mennyiségű vendéget vesztenek, ők legalább is így ítélik meg – vélekedett Dinya Anikó.

A tanácskozás legfontosabb üzenete volt, hogy a vállalkozásoknak desztinációban, régióban érdemes gondolkodni, az együttműködést kell erősíteni, és nem kizárólag az egyéni célokra összpontosítani- tette hozzá a régiós vezető.


Tovább az archívumra