Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Előtérben a helyi ízek

Előtérben a helyi ízek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődtek az egyeztetések a mátrai éttermekkel és szállodákkal a térségre jellemző ételkínálat kialakításáról. Ez Fórum című műsorunkban hangzott el. A Mátra az idén kiemelt szerepet kap a Gasztroélmények éve keretén belül, amelynek során előtérbe kerülnek a helyi ízek, borok és kézműves termékek is.

Hamarosan megjelennek a Turinform irodában és a helyi szállodákban is azok a Mátrára jellemző termékek, például bor, lekvár, tea, vagy szappanválogatás, amelyek a Mátra térséget népszerűsítik a Gasztroélmények éve során. Jóval több helyi étellel is találkozhatunk majd az éttermekben, erről már megkezdődtek az egyeztetések. Tudtuk meg Benkő Béla turisztikai menedzsertől.

– Most összehívjuk az összes olyan éttermet, aki a TDM-ben tagunk, illetve valamilyen szinten együttműködő partnerünk és most egy ilyen szélesebb körben kezdjük meg az egyeztetést, hogy kialakuljon egy olyan ételkínálat, ami mondjuk erre a térségre, a Mátrára jellemző és, hogy megkérjük az ő segítségüket, hogy nekik mi a javaslatuk – fogalmazott.

A gasztronómiai irányvonal kialakításában részt vesz Nagy Zoltán mesterszakács is, aki azt hangsúlyozta, érdemes előtérbe helyezni a helyi szezonális ételeket, mert leginkább ezzel lehet megszólítani az ide látogatókat.

– Kell egy összefogás, kell egy irányvonal, meg kell újulnunk. Nagyon sok olyan étterem van, ami nagyon jó irányba halad itt a Mátrában is, vagy akár Gyöngyösön is. Viszont a többieknek, hogyha kell, nagyon szívesen kell egy mankót nyújtani, hogy segítünk – részletezte.

Azzal, hogy a Mátra kiemelt szerepet kap a gasztroélmények éve során a helyi szállodák is jól járhatnak. A várakozások szerint emelkedni fog a vendégéjszakák száma a térségben. Tudtuk meg Dinya Anikótól.

– Tisztán látszik, hogy növekednek a vendégéjszakák. A másik irány pedig , a másik hatás pedig az lehet, hogy egy vendégértékelés pozitív irányba való hatása. Tehát a gasztronómia, jó gasztronómia mindig erősíti a pozitív véleményt – vélekedett.

A Fórumban elhangzott még, hogy a Galya-kilátó tervezője Kovács Csaba május 12-én New Yorkban veheti majd át a renováció kategóriában elnyert közönségdíjat.


Tovább az archívumra