Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt nap az oviban

Nyílt nap az oviban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendhagyó nyílt napot tartottak a Dobó Úti Tagóvodában. Ezúttal az udvaron volt lehetőségük kipróbálni a gyermekeknek a különböző fejlesztő-játékokat. Az óvónők tornával és bábozással készültek erre a napra. Beiratkozásra április 25-én és 26-án lesz lehetőség.

– Azért érkeztünk ide, mert a kisfiam egyébként is idejár a bölcsődébe, nagyon tetszik neki, nagyon meg vagyunk elégedve, és úgy gondolom, hogy az óvoda is hasonló jókat fog neki tartogatni a jövőben – mondja Renáta, akinek kisfia, Zétény szeptembertől óvodába fog járni, és a Dobó Úti Tagóvodát szeretnék választani, ezért is jöttek el az intézmény nyílt napjára.

A rendhagyó eseményt ezúttal az udvaron tartották meg, ahol különböző fejlesztő játékokat próbálhattak ki a gyerekek.

– Az óvónénik egy kis bábjátékkal készültek, ölbeli játékokkal a szülőkkel együtt, aztán számos lehetőségük van a gyerekeknek gyurmázni, kipróbálni a homokozót, a trambulint, az autósszőnyeget, fajátékokat. Igyekszünk érdekessé tenni, hiszen úgy gondoljuk, hogy ez az első találkozó az óvodával, az meghatározza a következő 3 évet az életükben – mondta Bozsik- Papp Tünde, a Dobó Úti Tagóvoda vezetője.

Az óvoda 150 férőhelyet tud biztosítani, jelenleg mintegy 141 gyermek van az intézményben, 6 csoportban.

A tagóvodavezető elmondta: a családias környezet létrehozására törekszenek, éppen ezért vegyes csoportokat alakítanak ki.

– Sokkal barátságosabbnak érezzük, illetve az sem mindegy, hogy a kisgyerek, aki 3 évesen bekerül az óvodába, és esetleg itt marad még tovább, tehát nem megy el iskolába, négy évig a saját csoportjába, a saját óvónénijével lehet – sorolta a vezető.

Azoknak a szülőknek, akiknek megtetszett a Dobó Úti Tagóvoda, április 25-én és 26-án lesz lehetőségük, gyermekük beíratására.


Tovább az archívumra