Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Virágosztás májusban

Virágosztás májusban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is elindul a „Tegyük virágosabbá Gyöngyöst” akciót. Az önkormányzat mintegy 15 ezer virágpalántát vásárolt meg, amelyeket a hivatal udvarán osztanak majd ki mindazokak, akik ezt írásban kérték. Magánszemélyeknek 50 darab, társasházaknak pedig 200 darab palánta jár, amit a házuk előtti közterületekre ültethetnek ki.

Népszerű volt tavaly a gyöngyösi önkormányzat virágosítási akciója, akkor több mint tizenkétezer tő egynyári virágpalántát osztottak szét ingyenesen, olyan virágládákban, amelyeket később vissza kellett volna adni. Most ládák nélkül kell megoldaniuk ezek elvitelét – mondja Kovalcsik József. Ilyen adatlapon lehet még május 2 – ig jelentkezni mindazoknak, akik szeretnék virágosabbá tenni saját előkertjüket, ezért az önkormányzattól vinnék el az előzetesen igényelt ingyenes virágpalántákat.

Tehát csak azokat várják a palánták kiosztására, akiket előzetesen értesítettek – hangsúlyozza Kovalcsik József. Az idén is négyféle egynyári virágpalántából választhatnak, lesz begónia, petúnia, paprika és napvirág is. Több városi intézmény, iskolák, óvodák, bölcsődék is igényelhetnek virágot, de magánszemélyek és társasházi lakóközösségek is jelentkezhetnek.

A Főtér is folyamatosan virágos, azonban ahhoz hogy városszerte minden közterület és előkert még szebb és virágosabb legyen, sokat tehetnek az itt élők. Ami pedig igazán fontos kellene hogy legyen, hogy a már beültetett virágokat, ne lopják el és ne tegyék tönkre – hívja fel a figyelmet a főelőadó.


Tovább az archívumra