Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hónapokra lezárják az utat

Hónapokra lezárják az utat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hónapokra lezárják a Gyöngyöshalász és Atkár közötti utat várhatóan júniustól. A két település közötti híd teherbírása 12 tonnára csökkent 2011-ben, ezért ott forgalomkorlátozást vezettek be. Egy teljesen új vasbeton híd kerül kiépítésre, a tervek és az építési engedély már megvan, ám még zajlik a közbeszerzés. A forgalmat a 3. számú főútra terelik majd, ám ez több, gyöngyöshalászi és atkári üzletvezetőnek és lakosnak is problémát jelent.

Autók várakoznak a híd előtt, az Atkárról érkezőknek van elsőbbségük a Gyöngyöshalász és Atkár között található hídon, amelyen 2011-ben forgalomkorlátozást vezetett be a Magyar Közút megyei Igazgatósága. A műtárgy állagának romlása miatt lecsökkent a teherbírása 12 tonnára, most egy teljesen új vasbeton hidat fognak kiépíteni. –közölte a közút megyei igazgatósága.

– A munkálatokhoz szükséges tervek rendelkezésre állnak, az építési engedély rendelkezésre áll, jelen pillanatban a közbeszerzés van folyamatban,várhatóan a munkák június hónapban kezdődnek meg és négy hónapot vesznek igénybe – sorolta Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Ezért ne megszokásból vezessenek majd az arra közlekedők, ugyanis a munkálatok idejére a teljes útszakaszt lezárják, a forgalmat a 3. számú főútra terelik. Az atkári lakosok többsége hallott a tervezett felújításról, de későinek tartják.

Gyöngyöshalászon is találkoztunk olyanokkal, akik rendszeresen járnak át Atkárra, ők sem örülnek a hosszan tartó útlezárásnak.

A két település között nagy a forgalom, egy itteni üzlet vezetője pedig attól tart, hogy az útlezárás bevételkiesést fog okozni nekik.

Az új vasbeton híd a tervek szerint novemberben készülhet el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság