Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 382 perc foci

382 perc foci

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

382 percig rúgták a bőrt a Berze Nagy János Gimnázium Sportcsarnokában. A már harminc éve hagyományos barátságos mérkőzéseken az oktatási intézmény születésnapjára emlékeznek, az ország nyolcadik legrégebbi gimnáziumát 1664-ben alapították. A meccsen öreg és jelenlegi diákok is játszottak, ám ez a mérkőzés mindig is különleges volt a gimnazista sportolók számára.

A gimnázium igazgatója végezte el a kezdőrúgást az iskola hagyományos rendezvényén, azon a barátságos mérkőzésen, amelyen az iskola alapítására emlékeznek. Már harminc éve várják vissza a gimnázium öregdiákjait a fiatalok erre a rendezvényre, ahol annyi percen keresztül játszanak a csapatok, ahány éves az iskola.

– A meccseket külön-külön jegyezzük, precízen felírjuk a góllövőket, gólokat, mindent, tehát ez egy komoly sportesemény, de természetesen arról szól, hogy az iskolai hagyományok egyikét meg kívánjuk hosszabbítani a jövőre nézve, hiszen ezek a hagyományok tartanak össze minket, mint közösséget – mondta dr. Czinder Péter igazgató.

A csapatok szinte egy egész napon át rúgták a bőrt, egészen pontosan 382 percig. A gyöngyösi gimnázium egyébként az ország nyolcadik legidősebb iskolája, 1664-ben alapították. A mérkőzésen jelképesen elbúcsúztatják az idei végzős gimiseket.

– Ennek az elindítója azért 1984, mert abban az időben jártak ide a Szerdahelyi Gabiék, Nagy Robiék, és ők valahogy szerettek volna valami nagyot, ők nagyon jó focisták voltak, nagyon jó labdarúgók voltak, szerettek volna valamit, és először Guiness-rekord, 24 óra, 100 perc – sorolta Vályi-Nagy Csilla testnevelő tanár

Végül úgy döntöttek, addig játszanak, ahány éves az intézmény. Az idei mérkőzésen már lányok is képviseltették magukat, de a fiúk is szép számban vettek részt a versenyen. A játékosok azt mondták: ez sport, játék és közösségépítő program számukra.

A különleges mérkőzésre az öregdiákok is visszatérnek, és felelevenítik az itt töltött éveket.


Tovább az archívumra