Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bajzáth Judit vezeti a Mátra Múzeumot

Bajzáth Judit vezeti a Mátra Múzeumot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tóth Lászlót egy éves megbízatása után Bajzáth Judit, a Magyar Természettudományi Múzeum korábbi főigazgató-helyettese váltotta a Mátra Múzeum vezetői székében. Célja, hogy az intézményben még nagyobb hangsúlyt kapjon a helytörténet, hiszen – mint elmondta – a Mátra páratlan kincsekkel rendelkezik, a múzeum pedig egyedi gyűjteményekkel.

UPDATE:
Eredeti cikkünkben tévesen igazgatóként tituláltuk Bajzáth Juditot.
A Mátra Múzeum közleménye:
\”Több fórumon tévesen jelent meg, hogy új kinevezett igazgatója van a Mátra Múzeumnak Bajzáth Judit személyében. Ezzel ellentétben jelenleg Bajzáth Judit megbízott projektvezetőként irányítja a múzeum szakmai működését augusztus 31-ig, meghatározott jogkörökkel, az igazgatói poszt betöltéséig. A Magyar Természettudományi Múzeum pályázatot ír ki a megfelelő múzeumigazgató kinevezése érdekében.\”
A tévedésért elnézést kérünk!
***************************

A Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese volt 15 évig, felsővezetője öt évig, és paleobotanikus 20 éve. Õ Bajzáth Judit, a Mátra Múzeum új megbízott vezetője, aki beszámolt televíziónknak terveiről, célkitűzéseiről és arról, hogy miben kell változnia a múzeum menedzsmentjének. Bajzáth Judit jól ismeri a Mátra Múzeumot, a kezdetektől jelen volt az intézményben, mivel a Mátraalja rengeteg ősnövénytani lelőhellyel rendelkezik.

– Pályám kezdete óta ismerem ezt a várost, ismerem ezt a helyet, és tanúja voltam az átalakulásnak is, hiszen korábban még a régi épületében kezdtem én is a gyűjteményben való kutakodást, még a Wiltner-házban, aztán ugye a fejlesztés révén ebben a szép, új épületben folytattuk ezt a munkát – idézte fel.

Az új vezető egyből belevetette magát a munkába, hamarosan elkészül az új múzeumi stratégia, amelyben megfogalmazták a legfontosabb feladatokat. Bajzáth Judit azt mondta: több pályázaton szeretnének részt venni, és a város vezetése is együttműködik az intézménnyel.

– Sokkal látogatóbarátabb, sokkal közönségbarátabb, és amit még egyszer hangsúlyozok, nyitottabb kellene, hogy legyen ez a múzeum, természetesen ehhez olyan átalakításokat kell végezni, nem csak az állandó kiállításban, hanem magában az épületben is kijelölni, megtervezni, megépíteni olyan helyeket, vagy fejleszteni olyan helyeket, amik pontosan tudják ezeket a célokat szolgálni – részletezte.

Bajzáth Judit hangsúlyozta, fontos, hogy az intézmény ne csak múzeumként, hanem közösségépítő programok helyszíneként is szolgáljon, és további céljuk, hogy a helyi lakosokat megismertessék Gyöngyös történetével ember és természet aspektusából. Bajzáth Judit szerint a Mátra Múzeum egy unikum, amellyel még a főváros sem veheti fel a versenyt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság