Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyszerűsítenének

Egyszerűsítenének

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közösségi magatartást szabályozó rendelet megalkotásában lesz a legtöbb vita a következő testületi ülésen, így valószínűleg módosítások nélkül nem szavazza meg azt a képviselő-testület. Ez Döntés előtt című műsorunkban hangzott el, ahol a frakcióvezetők hozzátették, hogy túlszabályozottnak tartják a rendeletet és a döntésbe be kellene vonni a város lakosságát is.

Sok aggálya van az MSZP-DK-EGYÜTT frakcióvezetőjének a közösségi magatartást szabályozó rendelet tervezetével, mert túl sok területet érintene. Köztük olyanokat is, amiket már magasabb szintű jogszabály is szabályoz.

– Vagy negyven tényállás van, amit ugye közösségi együttélés szabályaival ellentétesnek minősít a rendelettervezet. Én most is azt mondom, hogy mindenképpen le kellene szűkíteni- nem akarok számokat mondani, tíz-tizenkét tényállásra- amiket a képviselő-testület legfontosabbnak tartana – vélekedett dr. Végh Attila.

A rendelet többek között szabályozná az állattartást, a zöldhulladék-elhelyezést, a közterületi árusítást vagy a hangosító berendezés által történő zeneszolgáltatást is. Ezek jó részén egyszerűsítene a Jobbik frakció, néhány elemmel viszont kiegészítené a rendeletet.

– Az állampolgárokat nagyon be akarjuk szabályozni, hogy igen ők tartsák be ezeket a szabályokat. A módosítónkban még volt olyan, hogy a nemzeti jelképeink védelmét is tegyük bele ebbe a közösségi együttélési magatartásba, hogyha olyan jelképeket rongálnak meg, ami nemzeti jelkép, akkor ezek is kerüljenek szankció alá – fogalmazott Faragó Tamás.

Kiss Tivadar szerint ez utóbbit szintén szabályozza már törvény, így az kihagyható volna a rendeletből. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője hozzátette: fontosnak tartaná, hogy a közösségi magatartást szabályozó rendelet megalkotásába bevonják a város lakosságát is.

– Pont ezért van most ez a második forduló, hogy még mi csiszoljunk rajta és ezért gondolom én is azt, hogy nem feltétlenül tizenöt képviselőnek kell ezt megalkotni, hanem a városnak, hogy mi az, ami tényleg közterületen elkövethető, vagy nem. A nemzeti jelképekre utalva, erre szintén van magasabb szintű jogszabály, ami ezeknek a jelképeknek a rongálását tiltja, illetve bünteti – részletezte.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője a megalkotott rendeletet elküldené a város oktatási intézményeinek is, hogy már a tizenévesek is megismerhessék, miket és hogyan tehetnek meg közterületen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
09:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:33
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 4. rész
18:12
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Moldvai Kavalos
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:03
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság