Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A fejlesztések éve

A fejlesztések éve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az áprilisi képviselő-testületi ülés fontosabb napirendi pontjait, döntéseit foglalta össze a város polgármestere és alpolgármesterei Fogadóóra című műsorunkban. Szóba került többek között egy új kamerahálózat kiépítése, a CSOK, valamint a pedagógus kitüntetések is.

Több mint 1 éves munka eredményeként az áprilisi testületi ülésen újra napirendre került a 11 kamerából álló rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítése. A beruházás a tervek szerint 26 millió forintból valósulna meg. Emellett tovább bővítenék a térfigyelő kamerák számát is.

– Én úgy gondolom, hogy ennek a visszatartó ereje lesz fontos. Gyakorlatilag a jelenlegi VBS kamerákkal működtetünk egy 24-es térfigyelő rendszert, 20-at még melléteszünk, 11 rendszámfelismerő, tehát közel 60 kamerás nagyságrend mellett pozitív változások várhatók ezen a téren – mondta dr. Tatár László.

Sok családot és gyermekvállalás előtt állót foglalkoztat a CSOK. A testület már kijelölte és kedvező áron meg is hirdette az építkezésre alkalmas gyöngyösi telkeket. Új társasházak építésére egyébként az ipari park cégeinek terjeszkedése miatt is szükség lehet.

– Meghirdetjük és várjuk a jelentkezőket rá. Én azt látom, hogy itt, ami a kapós lesz, az a dél-Kálvária part, illetve az Encsi utcai ingatlanok, illetve Mátrafüreden is jelöltünk ki, az is egy nagyon jó helyen lévő terület – vélekedett Kévés Tamás.

Az áprilisi ülésen döntöttek a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa díjakról is.

– Végül 3 személy kitüntetése mellett döntött a testület. Az Egressy Béni Általános Iskola tanára Benicsné Szatmári Magdolna lesz az idei kitüntetett, aztán Fülöpné Patlók Zsuzsanna, ő az Erdészeti Szakközépiskolában tanít és Molnárné Borbás Katalin, a gimnáziumból kapja a kitüntetést – ismertette Hiesz György.

A fenti témák mellett a testület tárgyalta az ipari park területén található pelenkagyár többlépcsős fejlesztési terveit is. A bővítéseknek köszönhetően nálunk épülhet meg a cég legnagyobb európai telephelye, amivel több száz új munkahelyet teremthetnek a városban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság