Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Német szépkiejtési verseny

Német szépkiejtési verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megyei német nyelvű szépkiejtési versenyt rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában. A több mint 50 jelentkező, Egerből, Hatvanból, Gyöngyösről és a környező településekről érkezett a megmérettetésre. A verseny két részből állt, egy megtanult, illetve egy idegen, ismeretlen szöveget kellett elolvasniuk.

Huczka Alexandra épp egy német nyelvű történetet mesél a szakmai zsűri számára. Õ a hatvani 5-ös számú Általános Iskolát képviselte a megyei szépkiejtési versenyen. Azt mondja, sokkal jobban szereti a németet, mint az angolt.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában megrendezett megmérettetésre több mint 50 diák jelentkezett, 2 feladatot kaptak és 3 teremben versenyeztek.

– Két részből áll a verseny, első körben egy megtanult szöveget, egy memoritert kell a gyerekeknek elmondani, amelyet a zsűri egytől ötig pontoz, ezután a gyerekeket egyesével visszahívjuk és egy idegen, ismeretlen szöveget kell elolvasniuk – sorolta Gémesi-Nagy Viktória, németnyelv-tanár.

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra, szeretnék, ha a későbbiekben is hasznát vennék a gyerekek az itt tanultaknak, és pár év múlva sem felejtenének.

– Igyekszünk a kommunikáció-alapú oktatást megvalósítani, próbáljuk ezt ötvözni azzal, hogy találkoznak a diákjaink az adott nyelvet beszélő emberekkel. Legutóbb például egy csereprogram keretében látogatottak el hozzánk Németországból, ugye német anyanyelven beszélő vendégek, és a gyerekekkel tudtak kommunikálni. Illetve voltak Spanyolországból érkező vendégeink, akik az angolul tanuló gyerekekkel tudtak angolul beszélgetni – mondta.

És hogy jelenleg hol tart az iskola a nyelvoktatásban, arra az országos idegen nyelvi mérés ad majd választ – a szakember.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság