Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítás a 24-esen

Felújítás a 24-esen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hosszú évek óta várt útfelújítás kezdődött meg a 24-es számú főút Galyatető és Parád közötti szakaszán, mintegy 7,7 kilométeren. A Komplex útfelújítási programban 69 milliárd forintból országszerte 444 kilométer főúti és közel 120 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A munkának köszönhetően javul a térség elérhetősége, csökken az utazási idő és visszatérhetnek a technikai sportok is a Mátrába. Az útszakasz várhatóan őszre készül el.

Dolgoznak a munkagépek a 24-es számú főút mintegy 7,7 kilométeres szakaszán. A Komplex útfelújítási programban 69 milliárd forintból országszerte több mint 560 kilométer fő,- és mellékúti szakasz újul meg. Heves megyében 3,3 milliárd forintból kapnak új aszfaltburkolatot az utak.

– Megújul belőle Gyöngyös és a megyehatár között a 3-as főútvonal, 21-esnek az első ilyen nagyjából 800 méteres szakasza, és ami számunkra most nagyon fontos, ami miatt itt vagyunk, és az autó-, motorsportnak egyaránt fontos, a 24-es számú főútnak közel 8 kilométeres, 7,7 kilométeres szakasza – mondta Szabó Zsolt államtitkár.

A hegyi út felújítása már régi álmuk volt a képviselőknek, lakosoknak és a motorsportok szerelmeseinek egyaránt.

– Ezen az úton érkeznek ide a parádi völgybe, a Mátra északi oldalára a várva várt vendégek, van miért idejönniük, tehát okuk van arra, hogy idejöjjenek, nagyon fontos, hogy lehetőségük is legyen arra, hogy idejöjjenek, és itt az út megkerülhetetlen – fogalmazott Horváth László országgyűlési képviselő.

A munkák tehát több célt szolgálnak, javul a térség turizmusa, csökken az utazási idő, és emelkedik a közösségi közlekedés színvonala. Nem utolsó sorban pedig visszatérhetnek az autóversenyek is.

– 2008-ban volt itt utoljára bajnoki futam, autóverseny, ez a 32. parádi felfutó verseny volt, és azóta kellett várnunk és minden erőt megmozgatnunk azért, hogy visszatérhessünk ide – mondta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

A rossz minőségű útszakaszon az elmúlt években több baleset is történt, ezért nem csak új aszfaltburkolatot kap az út, hanem fejlesztik a forgalomtechnikai elemeket is, és mintegy 2,7 kilométer hosszon motoros védőkorlátot is építenek.

A munkák várhatóan ősszel fejeződnek be.


Tovább az archívumra