Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Játszószoba

Játszószoba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Játszószobát alakítottak ki az Apollo Tyres, Gyöngyöshalászon épülő gumigyár támogatásával a gyöngyösi Bugát Pál Kórház gyermekosztályán, ahol a játékokat kölcsönözni is lehet a kórházban tartózkodás idejére. A szolgáltatással a legkisebbek gyógyulását szeretnék segíteni.

Nagy firkafal, könyvek és készségfejlesztő játékok, kirakók, társasjátékok várják a gyógyuló kis betegeket a gyöngyösi kórház gyermekosztályán. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek kórházi kezelése alatt, a játék is segítsen a gyógyulásban- hangzott el az ünnepélyes átadón. A játszószoba kialakítását és a játékok beszerzését az Apollo gumigyár támogatta.

A kórház vezetése nagyon örült a megkeresésnek, az pedig külön öröm, hogy a gyermekosztályra gondoltak- mondta a főigazgató.

A gyógyuló gyermekek és velük lévő szüleik így tartalmasan tölthetik az időt, a kórházi kezelés alatt- mondja egy apuka.

A cég újabb társadalmi felelősségvállalása a város életében is fontos, és a jó kapcsolatra utal- hangsúlyozta a polgármester.

A szolgáltatás különlegessége, hogy a játékokat kölcsönözni is lehet, a kórtermekbe akár egy-egy képeskönyvet is magukkal vihetnek a gyerek vagy szüleik. A kölcsönzési rendszert úgy alakították ki, hogy azt a kórház más osztályai is igénybe vehetik, ha úgy ítélik meg, hogy a kis páciensek vizsgálatát, ellátását ezzel megkönnyíthetik.


Tovább az archívumra