Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szenior táncosok

Szenior táncosok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

14 tánccsoport mintegy 150 nyugdíjasa jött el a Gyöngyösön hatodik alkalommal megrendezett Kelet Magyarországi Szenior Táncfesztiválra. Az idén már négy megyéből érkező táncosok a néptánctól a klasszikusokon át a modern táncokig több műfajban mutatták meg, hogy tudnak annyit, mint 30-40 éve. Talán még többet is!

A Kelet Magyarországi Szenior Táncfesztiválra idén 14 tánccsoport jött el, hogy a zsűrinek – no meg egy kicsit egymásnak is – megmutassák, tudnak annyit, mint 30-40 éve. A rendezvény már a hatodik volt a fesztiválok sorában. A 2011-ben elindított kezdeményezés, hogy a régió nyugdíjas táncosait évente egyszer összehozzák mostanra a város számára is fontos hagyománnyá vált.

– Egy város vezetésének oda kell mögé állni és minden lehetőséget megteremteni. Így ez is egy olyan szolgáltatás feléjük, ahol mindent megkapnak térítésmentesen, kollégák segítenek, a művház dolgozói, a díjakat mi ajánljuk fel, úgyhogy igyekszünk tényleg kedvükbe járni, mert megérdemlik – mondta köszöntőjében Hiesz György polgármester.

Persze a fellépők is rendkívül komolyan veszik a versenyt. Sokan egész évben készülnek rá, mert nem csak a saját szórakoztatásukra szeretnének táncolni. A miskolci Avas Nyugdíjas Egyesület tánccsoportja a kezdetektől fogva részt vesz a fesztiválon.

– Aktív dolgozó korunkban nem volt igazán lehetőségünk arra, hogy ennek a szenvedélyünknek tudjunk hódolni, de hogy elkerültünk nyugdíjba, innentől kezdve teljesen belevetettük magunkat a táncba – mesélte Szombatiné Borza Éva.

A vámosgyörki Õszirózsák Nyugdíjas Klub tagjai az ilyen táncokat és az ilyen fiatalos koreográfiákat kedvelik. Merthogy lelkük mélyén ők ma is fiatalok. No meg hát fiatal koreográfusuk van.

– Van amikor valamelyik klubtag talál egy zenét, van amikor ő választja ki és ő készíti föl, mindig megbeszélés tárgyát képezi, hogy mibe fogunk föllépni. Merthogy ötletes is legyen, a zenéhez is passzoljon és a lépéseket is meg tudjuk csinálni – mondta Kovács Miklósné.

A vámosgyörki csoport különlegessége, hogy egy család három generációja is fellép műsoraikban. A 84 éves örökifjú Benei Lászlóné mellett lánya és unokája is a csoport tagja.

Azt mondják, a tánc olyan jótékony hatással van rájuk, hogy akár az orvos is felírhatta volna számukra. Az, hogy egy ilyen versenyen hogy szerepelnek, szinte másodlagos. Hiszen senior táncosoknál nem létezik olyan, hogy „rossz lépés”.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság