Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szelektíven gyűjtenék a kutyapiszkot

Szelektíven gyűjtenék a kutyapiszkot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kampányt indított egy kutyatartó Gyöngyösön azért, hogy szelektív kutyaürülék-gyűjtő edények legyenek kihelyezve az utcákon. Gürges Gábor nagy problémának tartja, hogy a gazdiknak nincs lehetőségük szelektíven gyűjteni a kutyapiszkot, kézi szemetesből pedig véleménye szerint, nincs elég a városban. Az önkormányzat szerint már évek óta megoldatlan probléma ez, jelenleg is tervben van, hogy változtatnak a helyzeten.

Pár ezer forintos költségből, ezekből az alapanyagokból készítette el ezt a kutyapiszok-gyűjtő edényt Gürges Gábor, aki ezzel szeretne kampányolni amellett, hogy a városban több helyen is kihelyezésre kerüljenek ilyen edények. Gábor Budapesten él, de Gyöngyösön is sok időt tartózkodik, úgy látja, mindenhol nagy problémát okoz, hogy a kutyatartóknak alig van lehetőségük kidobni a kutyapiszkot.

– Az alkotmány előírja, hogy lehetőségünk van kutyát tartani, állatot tartani, viszont gondoskodnunk kell az utána lévő kutyapiszokról és annak eltávolításáról, viszont egy teljesen nyitott, rácsos szerkezetű szemetes tárolóba kidobni különböző méretű zacskókban, környezetben nem lebomló zacskókban kutyapiszkot, az tényleg fokozottan veszélyes – vélekedett.

Az állatvédő hozzátette: több gazdival is beszélt, és szinte mindenki egyetértett abban, hogy a kutyapiszkot elkülönítetten kellene tárolni és elszállítani, azt szeretnék, ha több lehetőségük lenne eltakarítani a szemetet kedvenceik után.

Csajka Anita azt mondta, előfordult, hogy hosszabb távon kézben kellett vinnie a zacskót, mert nem talált kukát.

Kozák László is gyakran sétál kutyájával, gyakran tapasztalja, hogy nem szedik fel az ürüléket a gazdik. Õ, mivel eddig más lehetőség nem volt, az utcai szemeteseket használja.

Az akció elindítója a hétvégén ismét kilátogat ide, hogy lássa, mennyien használják az általa készített edényt.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az önkormányzatot is, annyit közöltek, hogy évek óta húzódó probléma a kutyapiszok eltakarítása, és tervben van a probléma megoldása, de jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő forrás rá.


Tovább az archívumra