Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Előzetesben a szülők

Előzetesben a szülők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Holnap tárgyalja az Egri Járásbíróság a tegnap reggel őrizetbe vett gyöngyösi szülők ügyét, akik ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Másfél éves kislányuk, csont soványan hunyt el május 12-én. A boncolás eredménye egyértelmű a tekintetben, hogy a kisgyermek halála nem betegség miatt következett be, hanem éhhalál miatt. A szombati tárgyaláson arról döntenek, hogy a szülőkkel szemben szükséges-e előzetes letartóztatás, házi őrizet, vagy lakhelyelhagyási tilalom elrendelése.

A rendőrség tegnap reggel vette őrizetbe a 36 éves édesanyát és az 52 éves édesapát, akik ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

– A nyomozás során jelenleg a két szülőt, a nyomozó hatóság különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja. Ebben az ügyben, tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is, az ügyészség indítványt tett az előzetes letartóztatásra mindkét szülő vonatkozásában – mondta el dr. Konkoly-Thege László, főügyészségi ügyész, szóvivő.

A tárgyaláson arról döntenek, hogy a szülőkkel szemben szükséges-e előzetes letartóztatás, házi őrizet, vagy lakhelyelhagyási tilalom elrendelése.

– Az ügyészség úgy ítéli meg, hogy egyrészt tartani lehet a szökésüktől, elrejtőzésüktől, nyilván ezt a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya is indokolja, hiszen életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő ez a kétminősítésű emberölés – tette hozzá a szóvivő.

A nyomozás az elején tart, ezért további tanúkihallgatásokra, és egyéb bizonyítékok beszerzésére van szükség – hangsúlyozta dr. Konkoly-Thege László, főügyészségi ügyész, aki hozzátette: a boncolás eredménye egyértelmű a tekintetben, hogy a kisgyermek halála nem betegség miatt következett be, hanem éhhalál miatt.

*****

Az Egri Járásbíróság elrendelte a szülők előzetes letartóztatását. Az ügyvédek fellebbeztek.


Tovább az archívumra