Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mézes gyereknap

Mézes gyereknap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mézes Gyermeknapot tartottak a Dobó Úti Tagóvodában. A gyermeknap különlegességét idén az adta, hogy nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a mézre, és annak jótékony hatásaira, így ennek megfelelően előadást hallhattak a megjelentek a méhekről, és szintén ebben a témakörben különböző feladatokat kellett megoldaniuk a kicsiknek. A nyílt nappal egybekötött eseményen, gyerekek, szülők, nagyszülők és leendő óvodások is részt vehettek.

Attól egészségesek leszünk, és a torokra jó. Hogyha betegek vagyunk, akkor meggyógyulunk – mondja ez a két nagycsoportos óvodás. Õk már most tisztában vannak a méz jótékony hatásaival. Erre pedig a Dobó Úti Tagóvoda pedagógusai is nagy hangsúlyt fektetnek, nem véletlenül helyezték a Gyermeknap középpontjába a mézet.

– A mai nap folyamán mindenképpen a környezettudatos nevelés jegyében zajlik, illetve az egészséges életmódra nevelésnek is kiemelt szerepe van, hiszen a méznek a jótékony hatását megismerhetik a gyerekek. Nagy segítséget kaptunk a Mátraaljai Méhész Egyesülettől, akik a gyerekekkel meg fogják ismertetni a méhek életét, illetve mézkóstolást tartanak, illetve az óvó nénik is készültek kis méhecskés játékokkal – sorolta Bozsik-Papp Tünde, tagóvoda vezető.

Ezeket a játékokat úgy állították össze, hogy fejlessze, ugyanakkor le is kösse a gyerekeket – tette hozzá Bozsik-Papp Tünde tagóvoda vezető.

– Méhecske-röptetés van az egyik asztalnál, méhecskés puzzle kirakójáték a másik asztalnál, barkácsolhatnak a gyerekek méhecskéket, mindenféle ügyességi játékokkal próbáljuk a gyerekek érdeklődését felkelteni és lekötni.

Az óvoda folyosóján a gyerekek jóvoltából, egy a méhek életével kapcsolatos kiállítást is meg lehetett tekinteni.


Tovább az archívumra