A gyöngyösi Borpalota épülete 110 éves jubileumát ünnepelték, az épületben működő Dubicz Borászat bemutatásával együtt. A pincetúrát követően egy piknik hangulatú szőlősétát is tehettek a vendégek a határban, a Mátra lankáin.
Gyöngyös emblematikus épületét, a Borpalotát 1906-ban adták át, amely azóta is folyamatosan borászatként üzemel- itt az épület udvarán fogadták a vendégeket, a 110 éves jubileum alkalmából rendezett ünnepségen. A meghívottak egy pincetúrát tehettek a közel 1 km hosszú, körbejárható pincerendszerben, ahol a falakon kiállított képeknek és családfának köszönhetően, megelevenedett a Dubicz Borászat története. A nevet az idén vette vissza a borászat, elérkezettnek látták az időt, hogy saját nevüket adják az általuk készített borokhoz- mondta a borászat tulajdonosa.
A borászatot az elmúlt években a legmodernebb technológiával szerelték fel, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy magas minőségű, Mátrát reprezentáló boraik, saját szőlőből készüljenek, a közelmúltban 80 hektárral bővült területük- tette hozzá az ügyvezető.
A város gazdasági és turisztikai életében fontos szerepet tölt be az ilyen tradíciókkal bíró borászat, ugyanis a borturizmus kiemelt ágazat- mondta az eseményen Tatár László alpolgármester.
A 110 éves évforduló nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is kiemelkedő eredmény- hangzott el az ünnepségen.
A kóstolóteremben Bér Rudolf festőművész alkotásait tekinthette meg a közönség, majd a borászat új telepítésű szőlőterületén piknikkel egybe kötött szőlősétát tehettek a vendégek a Mátra lankáin.