Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bornapok

Bornapok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Díjazott borászatok, kirakodóvásár, hangulatos koncertek. Idén is három napon át zajlott a Bornapok Gyöngyös Főterén. A rendezvényen nem csak a város borát hirdették ki, hanem a Mátrai Borvidéki Borverseny és a Hegyközségi borverseny eredményei is nyilvánossá váltak. A felnőttek 17 mátrai és egy tokaji borvidéki pincészet nedűit kóstolhatták végig, a gyerekek pedig gyermekudvarban játszhattak, vasárnap pedig már a színpadi produkciók is nekik szóltak.

– Nagyon szép borok születtek az elmúlt évben, fiatal borászok nagyon jó termékekkel jöttek ki, én kívánok és kérek mindenkit, hogy kóstoljon, mert érdemes – Hiesz György polgármester ünnepélyes megnyitójával kezdetét vette a Mátrai Borvidék értékeit népszerűsítő Bornapok. A három nap alatt megtudhattuk, mely borok lettek díjazva a 21. Mátrai Borvidéki, valamint a Gyöngyösi Hegyközségi Borversenyen, és hivatalosan is kihirdették a város borát, amely az idén a Molnár és Fiai Pincészet Abasári Olaszrizlingje lett. Idén 17 mátrai és egy tokaji pincészet képviseltette magát a rendezvényen.

A szombati napon a Hanisz teret először a III. Mátrai Borvirtus csapatai vették birtokukba. Összesen 5 csapat vállalkozott puliterelésre, lopótöközésre és hordógurításra.

Többek között a Nagycsaládosok Egyesülete is nevezett a versenyre. Ahogyan a többi csapat, ők is nyerni jöttek.

– Mi igazából egy jó baráti társaság vagyunk, aki úgy gondolja, hogy a móka és kacagás jegyében szabad élni az életet, úgyhogy megpróbálkozunk vele – mondta Balázs István.

A legügyesebbek végül az „Alföldiek Felföldön” elnevezésű csapat tagjai lettek. Nyereményük egy 7 éjszakás Görögországi álomutazás lett.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor