Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megyei elismerés

Megyei elismerés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

\”Heves megye egészségügyi szakdolgozója\” díjat kapott Balog Csabáné, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház belgyógyászatának, a kardiológiai őrző szakdolgozója. Az elismerést, az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából tartott megyei ünnepségen vehette át a szakápoló.

EKG-t készít Balog Csabáné a kardiológiai intenzív osztályon, ez is a napi rutin része. Az ápolói szakma, számára valóban egy gyermekkori álom volt, azt mondja, tudatosan készült erre a pályára.

Balog Csabáné 1993-ban szerzett általános ápolói- és asszisztensi képesítést Egerben, a Kossuth Zsuzsa Egészségügyi és Szociális Szakközépiskolában.

Szakmai pályafutását a Mátrai Gyógyintézetben kezdte, majd 1995-ben jelentkezett ápolónői munkára a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba az aktív Belgyógyászati Osztályra, amelynek mai napig munkatársa. 1997-ben kiváló eredménnyel szerzett felnőtt szakápolói oklevelet, majd elvégezte az intenzív betegellátó-klinikai szakápolói iskolát. Hosszú éveken keresztül nyújtott kimagasló szakmai munkáját ismerték el ezzel a díjjal.

A kitüntetett azt mondja, 20 év távlatából sem döntene másként, szereti a hivatását. Azt mondja, az a legnagyobb elismerés, mikor egy újra élesztett beteg felgyógyul, és megköszöni, amit érte tett.


Tovább az archívumra