Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tarnabod után Erk is úgy döntött, hajléktalan családokat fogad be a Máltai Szeretetszolgálat szakmai támogatásával kísérve

Tarnabod után Erk is úgy döntött, hajléktalan családokat fogad be a Máltai Szeretetszolgálat szakmai támogatásával kísérve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 850 fős település iskoláját régóta a bezárás veszélye fenyegette, így a falu kikötötte: csak olyan családokat vár, ahol sok a gyerek. lakóhelyén, Erken folytatódik a Befogadó Falu-program. Idén 3-4 családot várnak, az első ötgyerekes család már meg is tekintette leendő új életközösségét. Itt is a Máltai Szeretetszolgálat vállalta a munka szakmai hátterét, ők vásárolják meg az ingatlanokat. Olyan nagycsaládosokat várnak, akik falun is helytállnak.

 

Tarnabodhoz hasonlóan itt is bevezetik a közterületek rendbentartásáról szóló falurendet. Egy gazos kert már kizáró ok lehet a programból.

 

10 település szeretne Befogadó Falu lenni az országban. Erk adottságai több szempontból kedvezőbbek, és bár a lakosság támogatja az elképzelést, itt sem lesz könnyű dolga a Máltai Szeretszolgálatnak – véli a program megálmodója, Vecsei Miklós.

 

 

Az első befogadó faluban, Tarnabodon három év alatt több család próbált megtelepedni, de hosszabb távon csak egyetlen família maradt meg a településen. Õszre ott már a tapasztalatokat értékelik.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra