Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Novemberi ülésén a gyöngyösi képviselőtestület elfogadta a 2008 évi költségvetési koncepciót, amely lényegében a takarékosságra épül

Novemberi ülésén a gyöngyösi képviselőtestület elfogadta a 2008 évi költségvetési koncepciót, amely lényegében a takarékosságra épül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A grémium zárt ülésen foglalkozott a geotermikus energia hasznosításának lehetőségével, és a VG Zrt. tulajdonosi szerkezetének változásával kapcsolatos témával is.

A képviselők elfogadták a 2008. évi költségvetési koncepciót, amely a megváltozott állami költségvetési környezetnek megfelelően takarékos gazdálkodást irányoz elő. Az uniós források igénybe vételének lehetősége mellett ugyanis megszűnnek az állami címzett-, illetve  céltámogatások, viszont az állami költségvetési törvény jövőre nem ír elő kötelező céltartalékképzést az önkormányzati szférában. A városi költségvetés fő elvei ennek megfelelően a pályázati önerők biztosítására, további intézményösszevonásokra, és a költségvetési helyzet javítására helyezik a hangsúlyt.

 

A grémium tájékozódott a 2007.évi költségvetési rendelet első három negyedévi teljesüléséről is. A testület elé került a gyermekjóléti alapellátások térítési díjainak módosítása is. A nyersanyagárak emelkedése következtében 15%-os nyersanyagköltség-emelést hagytak jóvá.

 

Sürgősségi indítványként tárgyalták a szociális minisztérium közmunkaprogramjában való részvételt és Karácsond község szennyvízbefogadási kérelmét napi maximum 400 köbméter mennyiségig.

 

A grémium zárt ülésen foglalkozott a Városgondozási Zrt. tulajdonosi szerkezetének átalakításával kapcsolatos döntésekkel, és a geotermikus energia hasznosítására irányuló együttműködési megállapodás tervezetével.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2007-11-15 )

Tovább az archívumra