A szocialista frakció szerint rövidtávon is több 100 millió forintos eszközfejlesztésre vár az intézmény. A Polgári Frakció szerint elsietett előterjesztésről van szó, és demonstrációkat szervezne" /> A szocialista frakció szerint rövidtávon is több 100 millió forintos eszközfejlesztésre vár az intézmény. A Polgári Frakció szerint elsietett előterjesztésről van szó, és demonstrációkat szervezne" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Külső működtetésbe kerülhet Heves megye kórháza, erről november végén dönthet a megyei közgyűlés

Külső működtetésbe kerülhet Heves megye kórháza, erről november végén dönthet a megyei közgyűlés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szocialista frakció szerint rövidtávon is több 100 millió forintos eszközfejlesztésre vár az intézmény. A Polgári Frakció szerint elsietett előterjesztésről van szó, és demonstrációkat szerveznek a kórház önkormányzati kézben maradásáért Egerben.

A szocialisták november 30-án beterjesztik javaslataikat a 600 milliós hiánnyal működő kórház jövőjével kapcsolatban. Ennek egyik eleme a működtetésbe adás külső befektetőnek. A pályázati terv szerint a nyertesnek 7 év alatt 8 milliárdos fejlesztést kell eszközölnie, a szerződésben komoly bankgaranciát kérnek – vázolta fel a helyzetet az egészségügyi bizottság szocialista elnöke.

 

 

Eger hiába súlyponti kórház, az állam csak a működtetést támogatja. A fenntartó feladata az eszközfejlesztés. Műtőfelújítás kell, be kell vezetni az egynapos sebészetet is, és csak az költözések 300 millió forintba kerülnek. Az egymilliárdos hiánnyal működő megyének minderre nincs pénze – emlékeztetett Lénárt András. A Fidesz szerint most elsietett döntés a kiszervezés.

 

 

Amennyiben egy lépcsőben kerül megtárgyalásra a kórház ügye, az egri jobboldal 30-án 8-tól este ötig Eger több pontján demonstrációkat szervez. Tatár László hozzátette: érdemes lenne megvárni az egészségügyi finanszírozás esetleges megváltozását és az egri város közgyűlés észrevételeit is. Azt azonban elismerte, hogy a következő 5 év során 5-800 millió forintos eszközfejlesztés szükséges a megye kórházában. A Polgári Frakció uniós pályázatok bevonásában gondolkodna, szerintük így a megye működtetésében maradhat a kórház.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság