Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az év végi pályázati szezon tette szükségessé a képviselőtestület keddi rendkívüli ülését

Az év végi pályázati szezon tette szükségessé a képviselőtestület keddi rendkívüli ülését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A napirendi pontok megtárgyalása mellett bemutatkoztak a megye és a város új rendőri vezetői is.

Juhász István, aki magával hozta az új gyöngyösi vezetőt, dr. Lóczi Zsolt rendőr őrnagyot is. Az új városi kapitány elsődlegesen a kisebbségekkel és a polgárőrmozgalommal szeretné fejleszteni a rendőrség kapcsolatait. Kiss Gábor korábbi gyöngyösi kapitány Hatvan város rendőri vezetője lesz.

A grémium elfogadta a városi köz-és díszkivilágításra kiírt pályázat eredményét. Négy pályázóból havi  bruttó 1 millió 610 ezer forintos ajánlattal a GA Magyarország Kft-t nyilvánították nyertesnek, a másik három pályázó érvénytelen ajánlatot nyújtott be, egyikük kifogást nyújtott be. A laktanya eladásával kapcsolatban a pályázati határidő meghosszabbításáról született határozat, 2007. december 4-éig. A változtatást egy olyan befektető megjelenése tette szükségessé, aki ígérete szerint a teljes laktanyát megvásárolná. További 2 pályázó is jelezte megvételi szándékát.

A testület jóváhagyta a közoktatási esélyegyenlőségi tervet is.  Döntöttek egy pályázati önerőről is a pedagógia szakszolgálat Petőfi Sándor utcai épületének felújításával kapcsolatban. E pályázat 211 millió forintos lehetőség, az önkormányzati önrész 10%, azaz 21 millió forint. Módosításra került az Egressy Béni Általános Iskola alapító okirata is.

A gyöngyösi grémium decemberi ülésére már most 40-50 előterjesztés került előkészítésre, így a tervek szerint az ülés kétnapos lesz.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2007-11-28 )

Tovább az archívumra