Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét 95 éves nénit köszöntött az önkormányzat születésnapján

Ismét 95 éves nénit köszöntött az önkormányzat születésnapján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét 95 éves nénit köszöntött születésnapja alkalmából a gyöngyösi önkormányzat. Hényel Lászlóné Marika néni kisebbik lányával és vejével él Mátrafüreden. Bár ágyhoz kötött és látása is meggyengült, a tápláló, magyaros ételeket még mindig szereti.

Úgy is mondhatnánk: a Mikulás hozta Hényel Lászlóné Marika nénit, aki 95 évvel ezelőtt, éppen december 6-án látta meg a napvilágot, a mai Szlovákia területén. Léva mellett, Horháton született és élt 10 éves koráig, amikor édesanyjával Hatvanba költöztek. 13 éves kislányként édesanyja mellett dolgozott az ún. uradalomban, majd 17 évesen férjhez ment, családot alapított. Négy gyermeke közül már csak két lánya él, férjét több mint 20 éve vesztette el. Hatvan városától 80 év után, öt éve vett búcsút, azóta Mátrafüreden, lánya és veje társaságában él.

 

Az idős asszonyt az önkormányzat nevében Hiesz György polgármester köszöntötte.

 

Marika néni ágyban fekszik, látása is rossz, így állandó ápolásra szorul. Korábban viszont szívesen kertészkedett, hiszen nagyon szerette a virágokat. Marika néni mindig örömmel dolgozott, de szerette a társaságot is. Gyermekei 6 unokával és 4 dédunokával, és egy ükunokával ajándékozták meg. Bár látása is meggyengült, családja elmondta: a tápláló, magyaros ételeket még mindig szereti.

 
 

Molnár Kata

 
 
 
 
 


Az Aktuális napi hírei (2007-12-11 )

Tovább az archívumra