A Hospinvest az egri tenderen való indulásról még nem döntött, de az elnök szerint azon dolgoznak, hogy elérjék a működéshez optimális üzemméretet.

Ma mindent meg lehetett kér" /> A Hospinvest az egri tenderen való indulásról még nem döntött, de az elnök szerint azon dolgoznak, hogy elérjék a működéshez optimális üzemméretet.

Ma mindent meg lehetett kér" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Hospinvest nem ingatlanspekulációra, hanem kórházműködtetésre jött létre – jelentette ki Kollányi Gábor, a gyöngyösi kórházat is üzemeltető cég elnöke

A Hospinvest nem ingatlanspekulációra, hanem kórházműködtetésre jött létre – jelentette ki Kollányi Gábor, a gyöngyösi kórházat is üzemeltető cég elnöke

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Hospinvest az egri tenderen való indulásról még nem döntött, de az elnök szerint azon dolgoznak, hogy elérjék a működéshez optimális üzemméretet.

Ma mindent meg lehetett kérdezni a Hospinvesttől. A cég vezetője és szakmai irányítói sajtóbeszélgetést rendeztek, mert mint mondták: rengeteg a róluk terjengő tévinformáció. A régi osztályos rendszer felszámolása Kollányi Gábor szerint törvényszerűen érdekeket sértett, a létszámleépítéseket pedig a csökkenő OEP-finanszírozás tette szükségessé. Az általuk bevezetett mátrixrendszer viszont jobb ellátást és hatékonyabb gazdálkodást ígér, ennek Hatvanban már látható jelei vannak. A megtérülés kulcsa a megfelelő üzemméret, amelyet Észak-Magyarországon kívánnak elérni. A cég elnöke kérdésünkre cáfolta, hogy kizárólag ott terjeszkednek, ahol baloldali önkormányzatok pályáztatnak.

 

Kollányi Gábor hozzátette: ez a helyzet szükségszerűen változni fog, úgy véli, hogy jobboldali vezetésű önkormányzatok is ki fognak írni kórházműködtetési pályázatokat. Ez esetben ott is beszállnak a versenybe –  ha jó lehetőséget látnak. De maradjunk még a baloldali többségű Heves megyei Önkormányzat által kiírt tendernél a megyei kórház működtetése kapcsán – itt épp mérlegelnek, aztán döntenek az indulásról.

 

Az elnök szerint a megyei kórházért több komoly magánbefektető is ringbe száll majd. A pályázat végeredményéről várhatóan februárban dönt a Heves Megyei Közgyűlés.

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság