Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Hospinvest nem ingatlanspekulációra, hanem kórházműködtetésre jött létre – jelentette ki Kollányi Gábor, a gyöngyösi kórházat is üzemeltető cég elnöke

A Hospinvest nem ingatlanspekulációra, hanem kórházműködtetésre jött létre – jelentette ki Kollányi Gábor, a gyöngyösi kórházat is üzemeltető cég elnöke

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Hospinvest az egri tenderen való indulásról még nem döntött, de az elnök szerint azon dolgoznak, hogy elérjék a működéshez optimális üzemméretet.

Ma mindent meg lehetett kérdezni a Hospinvesttől. A cég vezetője és szakmai irányítói sajtóbeszélgetést rendeztek, mert mint mondták: rengeteg a róluk terjengő tévinformáció. A régi osztályos rendszer felszámolása Kollányi Gábor szerint törvényszerűen érdekeket sértett, a létszámleépítéseket pedig a csökkenő OEP-finanszírozás tette szükségessé. Az általuk bevezetett mátrixrendszer viszont jobb ellátást és hatékonyabb gazdálkodást ígér, ennek Hatvanban már látható jelei vannak. A megtérülés kulcsa a megfelelő üzemméret, amelyet Észak-Magyarországon kívánnak elérni. A cég elnöke kérdésünkre cáfolta, hogy kizárólag ott terjeszkednek, ahol baloldali önkormányzatok pályáztatnak.

 

Kollányi Gábor hozzátette: ez a helyzet szükségszerűen változni fog, úgy véli, hogy jobboldali vezetésű önkormányzatok is ki fognak írni kórházműködtetési pályázatokat. Ez esetben ott is beszállnak a versenybe –  ha jó lehetőséget látnak. De maradjunk még a baloldali többségű Heves megyei Önkormányzat által kiírt tendernél a megyei kórház működtetése kapcsán – itt épp mérlegelnek, aztán döntenek az indulásról.

 

Az elnök szerint a megyei kórházért több komoly magánbefektető is ringbe száll majd. A pályázat végeredményéről várhatóan februárban dönt a Heves Megyei Közgyűlés.

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra