Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szokásos évi falugyűlését tartotta a gyöngyöshalászi önkormányzat

Szokásos évi falugyűlését tartotta a gyöngyöshalászi önkormányzat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nagy érdeklődéssel várt esemény három napirendi pontja a múlt év értékelését, a 2008-as év költségvetését, valamint a társadalmi szervezetekkel való kapcsolatok fejlesztési lehetőségeit tartalmazta.

A polgármester beszámolójában elmondta, a múlt évben 21 millió forintot költöttek fejlesztésekre, melyekre a meglévő forrást a kintlévőségek behajtásával és ingatlanértékesítéssel növelték, de lényeges megtakarítást jelentett az önkormányzat átszervezése és a működési költségek csökkentése is. Elhangzott, az iskola és az óvoda felújítási munkálataiban a helyi munkanélkülieket is foglalkoztatták.

 

Hegedűs Gyula szerint az elért eredmények a lakosok összefogásának köszönhetőek, akik 1625 órát dolgoztak társadalmi munkában a község érdekében, így – összesen – 33 millió forint értéket tudtak létrehozni. A 2008-as évre fejlesztési célra 22,2 millió forintot szavazott meg a testület. 

 

Ezek a fejlesztések elsősorban a művelődési ház bővítését, valamint az önkormányzat gépparkjának korszerűsítését érintik, de a közterek rendbetétele is központi szerepet tölt be az idei költségvetésben.

 

Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-03-07 )

Tovább az archívumra