Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A havonta megrendezett gyöngyösi Liberális Klub márciusi vendége Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa volt

A havonta megrendezett gyöngyösi Liberális Klub márciusi vendége Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa volt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az érdeklődők kérdezhették aktuálpolitikai kérdésekről és szakterületéről egyaránt.

Legutóbb még mint külügyminiszter volt a Klub vendége Kovács László. Ezúttal uniós biztosként a globális versenyképességet támogató európai adópolitikáról, ezen belül a magyar vállalkozók nemzetközi piacra történő segítéséről, mint személyes ambíciójáról beszélt. 

 

Európai biztosként ugyan kifejezetten tiltott a nemzeti érdekek képviselete, tanácsadóként azonban elmondta véleményét a hosszabb távon eredményesen működő adópolitika kapcsán.

 

Vámügyek tekintetében Kovács László említette, a közelmúltban fogadták el az új Vámkódexet, mely az erre épülő elektronikus vámeljárással kiegészítve 2011-re évente körülbelül 2,5 Mrd eurós megtakarítást jelenthet részben a gazdaság szereplőinek, részben pedig a vámhatóságoknak. 

 

Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-03-07 )

Tovább az archívumra