Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves megyében rendben zajlott le a vasárnapi népszavazás, bár Gyöngyöstarjánban rosszul lett az egyik szavazókör jegyzőkönyvvezetője

Heves megyében rendben zajlott le a vasárnapi népszavazás, bár Gyöngyöstarjánban rosszul lett az egyik szavazókör jegyzőkönyvvezetője

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bejelentések szerint kampánycsendsértés is történt a megyében, ám a választási bizottság nem indított eljárást a hétvégén terjesztett szórólapok ügyében.
 

Gyöngyöstarján 2. számú  szavazókörében rosszul lett a jegyzőkönyvvezető, ám helyettesítését sikerült megoldani, így sem a szavazást nem kellett felfüggeszteni, sem a szavazókört bezárni. Egerbaktán összeférhetetlenség miatt visszalépett a szavazatszámláló bizottság egyik köztisztviselő tagja. Gyöngyösön semmilyen rendkívüli esemény nem történt – számolt be dr. Kozma Katalin, a város jegyzője.

 

Gyorsabb lett az adatfeldolgozás, mert jól vizsgázott az új informatikai rendszer – tette hozzá a jegyző.

 

A megyei Területi Választási Bizottsághoz több településről érkezett panasz  kampánycsendsértés miatt, mert többen politikai tartalmú szórólapokat találtak postaládájukban, a bizottság azonban nem indított eljárást, mivel nem találták bizonyíthatónak, hogy az anyagokat pontosan mikor terjesztették.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-03-10 )

Tovább az archívumra