Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fehér, lila és zöld szavazólapokon voksolhatott 8. 000. 000 szavazásra jogosult állampolgár országszerte 11. 000 választókerületben

Fehér, lila és zöld szavazólapokon voksolhatott 8. 000. 000 szavazásra jogosult állampolgár országszerte 11. 000 választókerületben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

. A szavazás 3 kérdést tartalmazot:t a vizitdíj, a tandíj és a kórházi díj eltörlése vagy ezek helyben hagyása.Gyöngyösön 14 egyéni választókerületben és 28 szavazókörben lehetett szavazni.

A részvételi rekord még a politikai elemzőket is meglepte, 2004 – hez képest jóval többen éltek állampolgári jogukkal és voksoltak.

 

 

Azok, akik betegség vagy mozgás korlátozottság miatt nem tudtak megjelenni a lakóhelyüknek megfelelő szavazókörben – írásbeli kérésre – a szavazatszámláló bizottság két tagja mozgóurnával kereste fel őket.

 

Az Országos Választási Iroda adatai szerint, több mint 4 millióan voksoltak, ebből 3millió igenlő szavazat érkezett, így április1-től nem kell vizitdíjat, kórházi napidíjat fizetni, és szept.1-től a tandíj is elmarad.

Kerek Zsolt


Az Aktuális napi hírei (2008-03-10 )

Tovább az archívumra