Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy rendkívüli közgyűlés keretein belül ma szerződést kötött a Heves megyei önkormányzat a HospInvest Zrt.-vel

Egy rendkívüli közgyűlés keretein belül ma szerződést kötött a Heves megyei önkormányzat a HospInvest Zrt.-vel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő 20 évben immár a cég működteti a megye összes kórházát.

Ma ismét kiemelt biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a megyei közgyűlés előtt, és a terembe csak a sajtót engedték be –  bár az ülést ezúttal nem zavarta meg semmilyen incidens. Az egri Forradalmi Emlékbizottság, azaz a Szíki Károlyék által bejelentett demonstrációt a rendőrség betiltotta népképviseleti szerv működésének súlyos veszélyeztetése miatt. A főkapitány arra hivatkozott: a korábbi tiltakozások zavarták a közgyűlés munkáját.

 

Az MSZP szerint a vita során a legkevesebb szó a szakmáról és a betegekről esett, és sérelmezték, hogy szerintük a jobboldal nem volt hajlandó részt venni a szerződés előkészítésében. A Polgári Frakció tagjai pedig azt kifogásolták, hogy a szerződéstervezet szövegezését a HospInvest jogászai végezték el.

 

Végül 21 igen, 19 nem szavazattal szentesítették a szerződést. Sós Tamás, a megyei közgyűlés MSZP-s elnöke szerint az új működtető olyan ösztönző és szakmai rendszereket vezethet be, amelyek a betegek és a dolgozók érdekeit egyaránt szolgálják. A Polgári Frakció törvénytelennek tartja a döntést, s a közigazgatási hivatalhoz fordulnak annak semmissé tétele érdekében igazukat.

 

A HospInvest a következő években mintegy 6 milliárd forint értékű fejlesztést vállal. Kollányi Gábor, a cég elnöke sajtóközleményben tudatta:: a közalkalmazotti jogviszonyok megszűnnek, ám a jelenlegi bérek és juttatások megmaradnak. Az átállás részleteiről a napokban levélben tájékoztatják az ott dolgozókat.

 
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-03-25 )

Tovább az archívumra