Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 50 éves a Katona József Úti Tagóvoda

50 éves a Katona József Úti Tagóvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepségen a fél évszázada összegyűjtött tárgyakból kiállítást rendeztek. 1958-ban ez volt az első óvodaként létesített intézmény, ahol kezdetben még 6 csoportban 40 fős létszámmal indultak.

A gyerekek így köszöntötték az 50 éves óvodát. Az eseményen Hiesz György városunk polgármestere is ünnepi köszöntőt mondott, majd az intézmény egykori vezetői is beszéltek az óvoda életéről. Dr. Semegi Gyuláné egykori vezető óvónő, a kezdetekre emlékezett. Elmondta, hogy kevés pénzből, sok szülő segítségével, akár hétvégenként is dolgoztak, hisz olyan alapvető hiányosságok voltak kezdetben, mint a fűtés vagy a konyhai részleg.

Solymosi Lajosné, a jelenlegi tagóvoda vezető, pedig arról beszélt, hogy az elmúlt 50 év alatt milyen nagyobb beruházások valósultak meg. A legutóbbi ilyen az udvar teljes felújítása és rendezése volt, mert sem esztétikailag, sem az elvárásoknak nem volt már megfelelő.

Az óvónők egy kiállítást is rendeztek ez alkalomból. Az elmúlt 50 év összegyűjtött tárgyait, 3 teremben tekinthették meg az érdeklődők, így akár saját múltunkra is emlékezve, egy kis időutazásban is részt vehettünk.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-05-01 )

Tovább az archívumra