Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórumot tartottak az Északnyugati városrész második üteméről a helyi ingatlantulajdonosoknak

Lakossági fórumot tartottak az Északnyugati városrész második üteméről a helyi ingatlantulajdonosoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fő téma ismét a városrehabilitáció volt, de szóba került a lótartás kérdése is.

A második ütem, vagyis a Menház úttól északra fekvő területek igénylik majd a legdrasztikusabb beavatkozásokat a rehabilitáció során- tudtuk meg Németi László, főépítésztől. A tervek szerint az ingatlanok állapotát, a közterületek szűkösségét és az állagukat is figyelembe véve egy jelentősebb bontásra, és a patak szabályozására is szükség lesz. Ezek a munkálatok mintegy 180 ingatlant fognak majd érinteni.

Először az önkormányzati házak kerülnek majd lebontásra. Ez 10-12 családot fog érinteni. A bontások előtt felmérik az ingatlanok árát, majd a lakásügyi előadó közli az érintettekkel az értékbecslés eredményét. A tulajdonosok választhatnak hogy kérik-e a becsült összeget, vagy bérlakásba költöznek a keret határáig.

A munkálatokba az itt élő lakosokat is szeretnék bevonni, hogy ők maguk is részesei lehessenek a rehabilitációnak.

A tervek szerint a hátrányos helyzetű lakosság lehetőséget kap majd arra is, hogy befejezze az általános iskolát és a későbbiekben szakképesítést is szerezhetnek. A lakossági fórum egyik sarkalatos témája volt még a lótartás kérdése is, melyet az önkormányzat a közel jövőben kíván szabályozni.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-05-01 )

Tovább az archívumra