Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Pátzay János zeneiskola 50., jubileumi évében változatos programokat kínált a zenebarátoknak

A Pátzay János zeneiskola 50., jubileumi évében változatos programokat kínált a zenebarátoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepi évet most nagyszabású ünnepséggel zárták, melyen az iskola régi és jelenlegi diákjai, tanárai találkozhattak egymással, és természetesen nem maradhatott el a közös zenélés sem.

Kellemes a régmúlt dolgokra való visszaemlékezés. Ezt vallják mindazok, akik elmentek a zeneiskola ünnepi évadját záró találkozóra. Az elmúlt 50 év pedig jócskán adott alkalmat az emlékezésre. A legtöbbet a most 90 éves Záborszky József nevét emlegették, aki a 60-as években nyüzsgő zenei életet teremtett a városban.

Záborszky József hozta létre a Tücsökzenekart is, amelynek mai utódai most is itt muzsikáltak az ünnepségen. Azon az eseményen, melyet az iskola vezetése igazán emlékezetessé kívánt tenni, így most avatták fel az aulában azt a szobrot, melyet Győrffy Sándor szobrászművész készített – ahogy ő fogalmazott – a város zenei pantheonja számára.

Jakkel Mihály Zsolt igazgató ennek szellemében a zene, a kultúra, a béke és nyugalom szigetét szeretné látni a jövőben is az intézményben. Ezt a megnyugvást és örömöt érezhették azok, akik a tanárok és növendékek közös koncertjét meghallgatták, elégedetten nyugtázva azt is, hogy a következő ötven évre is biztosított az utánpótlás.

 

 

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2008-05-09 )

Tovább az archívumra