Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még 5 napig lehet bevallani a személyi jövedelemadónkat

Még 5 napig lehet bevallani a személyi jövedelemadónkat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Azok, akik ugyan még határidőn belül, de hibásan küldték be a papírjaikat, egy felszólítást kapnak, de büntetést nem.Közel 450 ezer adóbevallást várnak május huszadikáig, ezekből eddig 235 ezer érkezett meg. Azoknak, akik önbevallóként küldik el papírjaikat, 0753-as nyomtatványt kell kitölteniük, postai vagy elektronikus úton. A kitöltésnél minden egyes lapot alá kell írni, a visszatérítést a fő lapon feltüntetni, és visszaigénylés esetén arról is nyilatkoznia kell az érintetteknek, hogy van-e köztartozásuk. A kedvezmények igénybevételénél figyelembe kell venni a törvénymódosításokat is.

 

Azoknak, akik elektronikus úton szeretnék beküldeni a bevallásukat, regisztrálniuk kell az internetes ügyfélkapun. Ebben az esetben egy ellenőrző program lefuttatásával ki tudják szűrni a hibákat, elkerülve ezzel a kellemetlenségeket. Ha határidőn belül, de hibásan küldik be a papírjaikat, egy felszólítást kapnak, de büntetést nem.

 

A szakemberek azt tanácsolják: mindenki olvassa el figyelmesen az útmutatókat, és ha valaki nem biztos a dolgában, forduljon könyvelőhöz, és az APEH munkatársai is nyújtanak segítséget telefonon az adózóknak.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-05-16 )

Tovább az archívumra