Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Meditatív koncert Gyöngyösön

Meditatív koncert Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Meditatív koncertet adott Gyöngyösön a Mountain Silence együttes. Sri Chinmoy spirituális mester tanítványai meditatív csendben született dalokat adtak elő, keleti és nyugati hangszerek kíséretében.A Mountain Silence jelenleg tizenöt főből álló együttes, amely 1988-ban alakult kilenc taggal. Nevüket spirituális mesterüktől, Sri Chinmoy, indiai származású költő, képzőművész, zeneszerzőtől kapták. A Mountain Silence több állomásos magyarországi turnéjának lezárásaként látogatott Gyöngyösre.

 

 

Spirituális mesterünk azt mondja, Magyarországra jellemző a belső lelki éhség. Ezt mi is átérezzük – mondta kérdésünkre Gunthita, a Mountain Silence vezetője. Hozzátette: minden koncert a közönségtől lesz különleges.

 

 

Az együttes mesterük meditatív csendben született kompozícióit adja elő, keleti és nyugati hangszerek kíséretében. Olyan unikumnak számító hangszerek is megszólaltak a koncerten, mint az erhu, egy két húros kínai hangszer, amely Tibetben is közkedvelt. A dalok angol és bengáli nyelvűek, mely az egyik legelterjedtebb az indiai költészetben. A formáció tagjai elmondták: Magyarországra mindig nagyon szívesen jönnek. A zenénkből sugárzó harmóniát pedig tökéletesen átérzik azok, akik eljönnek a koncertjeinkre – mondja Gunthita, a női együttes vezetője.


Az Aktuális napi hírei (2006-10-02 )

Tovább az archívumra