Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A helycserék után

A helycserék után

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös körzetében van olyan polgármester, aki közel három évtized után köszönt le pozíciójáról. Csak a kistérségi együttműködésben a több mint 20 település esetében  8 vezetőcsere történt. Az önkormányzatok közötti együttműködésekbe biztosan új színeket hoznak az új vezetők – véli az egyik újraválasztott polgármester, Gyurkó Béla.Szamosvölgyi Péter 28 évig vezette Gyöngyöstarjánt. Az idei önkormányzati választásokon 52-42 arányban – azaz 10 %-al – alulmaradt kihívójával szemben.

 

 

Az önkormányzatnál a közigazgatási hivatal segítségével napokon belül megtörténik az átadás-átvétel. A gyöngyöstarjáni polgármester-választás nyertese, Nagy Károly megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni a váltással kapcsolatos észrevételeiről.

 

 

Az önkormányzatok között rengeteg különböző együttműködés létezik, amelyeknek működésébe biztosan friss színeket vihet majd a 9 új településvezető – fejtette ki Gyurkó Béla, aki vasárnaptól újabb 4 évig irányítja Domoszlót.

 

 

Domoszló vezetője októbertől a Leader+ programban, vagy a szélessávú internetért alakult szövetségben is új polgármesterekkel fog együtt dolgozni. Gyurkó Béla szerint azonban a legnagyobb együttműködési fórumon, a kistérségi összefogásban lesznek legjobban észrevehetőek a személyi változások. Abban azonban a leköszönő és a tovább dolgozó polgármester is egyetértett


Az Aktuális napi hírei (2006-10-02 )

Tovább az archívumra