Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jazzkoncert Gyöngyösön a Szalay-trióval

Jazzkoncert Gyöngyösön a Szalay-trióval

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szalay Gábor, a mainstream jazz-gitár egyik hazai tehetsége egy vadonatúj formációval látogatott városunkba. A Szalay Gábor Trió jazz-örökzöldeket és saját szerzeményeket is játszott Gyöngyösön.Szalay Gábor tizenhat éve fogott gitárt először a kezébe, és azonnal beleszeretett a hangszeres zenébe. A szerelem azóta is tart, igaz, az évek során átalakult: a jazz átvette a rock zene szerepét a fiatal zenész életében. A jazz-re egyébként egy véletlen során figyelt fel a fiatalember, akkoriban ugyanis a metálosok félóráját követte figyelemmel a rádióban. „Egy alkalommal a műsor előtt jazz zenét játszottak, és annyira megtetszett, hogy meg sem vártam a metál-zenei adást” – idézte fel az első jazz-zel kapcsolatos élményeit Szalay Gábor.

 

 

Az alapok elsajátítása után Gábor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakán folytatta tanulmányait, Babos Gyula tanítványaként. 2005-ben quartettet alapított, de Gyöngyösre már Magi Krisztián és Balázs Elemér kíséretében érkezett a jazz gitáros.

 

 

A Szalay Gábor Trió egyébként a mainstream jazzt képviseli a hazai zenei életben. Gyöngyösi fellépésükön válogattak örökzöldek közül, de Gábor saját szerzeményeit is megismerhette a közönség. A trió saját lemezben egyelőre nem gondolkodik, de a jazz-klubokban találkozhat majd velük a közönség.

 

 

Molnár Kata


Tovább az archívumra