Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Till Attila Gyöngyösön

Till Attila Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Till Attila médiaművészből lett kulturális újságíró, majd valóságshow-műsorvezető. Saját bevallása szerint sosem akart tv-s lenni, de a Big Brother és a Megasztár meghozták neki az országos ismertséget. Tilla a Liberális Klub vendégeként járt Gyöngyösön. Till Attila nem átlagos figura. A szakközépiskola előtt egy híradástechnikai iskolába járt, ahol – mint elmesélte – az ellenállások, a kék köpeny, és a fiúosztály végképp ébresztette, hogy neki az alkotás, a szabadság való. A Török utcai Képzőművészeti Szakközépiskola, ismertebb nevén a „Kisképző”, rengeteg tehetséget nevelt ki: Tilla iskolatársa volt például a színész Szabó Győző és több mai reklámszakember. Az extravagáns megjelenéséről ismert műsorvezető saját bevallása szerint soha nem akart tv-s lenni. Aztán addig keverte társaival a talk-showt a színházzal, az underground zenét a videofilmekkel, míg a médiában kötött ki. A Múzsa című kulturális műsorban több fiatal főiskolás – Batiz András és Kolosi Péter is – lehetőséget kapott. Ide hívták Till Attilát, ő pedig szívesen ment.

 

 

Évekig kulturális újságírással foglalkozott, ’99-ben az év riportere, 2005-ben pedig az év műsorvezetője lett. Ez utóbbit a Megasztárnak köszönheti, de a szórakoztató műfajban nem ezzel a produkcióval vált ismertté. A Big Brother showman-jének szerepére régóta vágyott.

 

 

Nemcsak a felesége, de ő maga is kritikus televíziós szerepléseivel kapcsolatban. Jó művész szerinte az, aki egyszerre tehetséges és okos, de kell hozzá jó ízlés és felszabadultság is. Till Attilának pedig van gyakorlata a tehetségek felfedezésében. A 2 mega-produkció között azért vannak különbségek, de a Megatáncba sem csak profik fognak bekerülni – súgta meg az új műsorról Tilla.

 

 

Molnár Kata


Tovább az archívumra