Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdálkodj okosan: ésszerűsítések az önkormányzati munkában

Gazdálkodj okosan: ésszerűsítések az önkormányzati munkában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kevesebb bizottság, csökkenő tiszteletdíjak – a politika Gyöngyösön saját magán kezdi a megszorítások végrehajtását. Az egyeztetések még zajlanak, de kevesebb külsős bizottsági tagra számítanak, és a most működő 11 bizottság helyett várhatóan 7 marad.Hiesz György polgármester kedd esti műsorunkban elmondta: ettől a ciklustól kezdve az önkormányzat kisebb apparátussal, kevesebb bizottsággal dolgozik majd. A szocialisták szerdán ülnek tárgyalóasztalhoz a többi párt képviselőivel, hogy kialakítsák az új bizottsági rendszert. Az MSZP a mátrafüredi részönkormányzaton túl a korábbi 11 bizottság helyett 7 bizottság megtartását javasolja.

 

 

Keresztes György a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviseletében szintén az önkormányzati munka javulását várja a racionalizálásoktól, és elmondta: a megnövekedett létszámú ellenzék a jó döntéseket ebben a ciklusban mindig támogatni fogja.

 

 

Mindezen túl szó van a tiszteletdíjak csökkentéséről, és várhatóan a meghívott külső bizottsági tagok is kevesebben lesznek. Hiesz György a következő ésszerűsítési szintként a városházát, majd az intézményeket nevezte meg. Intézménybezárást nem terveznek, de korszerűsítést és szakmailag alátámasztható összevonásokat mindenképpen.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra