Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költséges iskolakezdés – 10 százalékkal drágultak a tanszerek

Költséges iskolakezdés – 10 százalékkal drágultak a tanszerek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idén mintegy 30 ezer forintba kerülhet a tanévkezdés azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke először veszi hátára az iskolatáskát. A tanszerek beszerzése mellett a tankönyvek árai is több tízezer forintos terhet jelenthet. Az akciós termékekből azonban híradónk számítása szerint 10.000 forintból is megúszhatják a tanévkezdők. Már a hónap elejétől a tanszerek széles skáláját kínálják a boltok, sokan azonban csak az utolsó pillanatokra hagyják a bevásárlást. Ez a tapasztalat a hipermarketekre is igaz.
Csaknem 10 százalékot drágultak a tanszerek tavaly óta, a szülőknek a tankönyvekkel együtt akár 30.000 forintjába is kerülhet az általános iskolás gyermekük beiskolázása.
Az árak gyártótól és minőségtől függően változóak. Mi is megpróbáltunk a legolcsóbb tanszerekből bevásárolni.
Az áruházi lista szerint gyűjtöttük be a tanszereket. A legolcsóbb tétel a 29 forintos füzet volt, a legdrágább pedig az iskolatáska. Egy elsőosztályos gyermeknek azonban füzet és könyvborító, írólap, ragasztó, hegyező, tolltartó, színes és grafitceruza, vízfesték, olló, vonalzó, tornazsák és tisztasági csomag is szükséges.
És íme az eredmény.
De nem mindenki kezdi elsősként a tanévet, a középiskolásoknak is meg kell vásárolni a tanszereket.
Ha az iskolatáska nem is lesz könnyebb az idén a szülőknek most is mélyen bele kell nyúlniuk a pénztárcájukba.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-08-27 )

Tovább az archívumra