Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mégsem Gyöngyösön épül fel 200 millió euróból az Apollo Tyres 1500 főt foglalkoztató gumigyára

Mégsem Gyöngyösön épül fel 200 millió euróból az Apollo Tyres 1500 főt foglalkoztató gumigyára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vállalat a beruházás kapcsán kezdeményezett népszavazással és a bürokrácia lassúságával indokolta döntését, s a szocialisták és a Fidesz vitája az ügyben mára országos szintre jutott.Irodaavató és cégbemutató, júniusban: ekkor még úgy volt, hogy az indiai Apollo Tyres Gyöngyösön telepszik le. 1500 munkahelyet és 200 millió eurós befektetést ígértek, ám egy hete közleményben tudatták: elállnak a beruházástól, mert itt nem látják őket szívesen. A polgármester szerint a Fidesz népszavazási kezdeményezése üldözte el őket, s a város kára több százmillió forintra rúg.
A megye számára is szomorú tény  a vállalat gyöngyösi búcsúja – kommentálta a történteket a megyei közgyűlés vezetője.
A gyöngyösi Polgári Frakció ma nem kívánt nyilatkozni, de jelezték: kedden sajtótájékoztatón tárják álláspontjukat a nyilvánosság elé – tudatta Dr. Tatár László frakcióvezető. Korábban Apollo-ügyben azt mondták: nem befektetésellenesek, de az ipari parkban más profilú befektetőket látnának szívesen. A cég elmenetelében szerintük a civil szféra tiltakozása az önkormányzat által végzett előkészítő munka hiányosságai játszottak szerepet.
Néhány nap alatt közel 40 település érdeklődött a cég iránt. A térségből Heves, Jászberény és Hatvan is jelezte: befogadná a gumigyárat – Hatvan ráadásul szerepel azon 10 település között, melyet a magyar állam az Apollo Tyresnek ajánlott Gyöngyös helyett.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-08-27 )

Tovább az archívumra