Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Károly Róbert diákhotel több, mint 400 főiskolai hallgatóknak ad otthont szeptembertől

A Károly Róbert diákhotel több, mint 400 főiskolai hallgatóknak ad otthont szeptembertől

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mindkét épületben 2 – 3 ágyas szobák várják a diákokat, lehetőség van konditerem használatra és internetezni is lehet majd a szobákban. Csaknem 100 hallgató azonban nem nyert felvételt a hotelbe, nekik a Hallgatói Önkormányzat segít az albérletet keresésében.
Kollégium vagy albérlet? Az idei tanév sem indul könnyen a gólyáknak Gyöngyösön 436 hallgatót tud elhelyezni a Károly Róbert diákhotel, ez már teltház.
A szobákhoz zuhanyzó és mosdó is tartozik, és mindkét épületben közös teakonyha is található. Konditerem és még szolárium is a hallgatók rendelkezésére áll. Az épületben 24 órás recepciószolgálat működik. Ilyen beléptető kártyákkal.
De nem is olyan egyszerű felvételt nyerni a kollégiumba, törvényrendelet alapján pontozzák a felvételizőket. Az összpontszámtól függ a szoba és ennek az ára is.
Ha a felvétel mégsem sikerülne, akkor marad az albérlet. Érdemes mielőbb megkezdeni a keresgélést, hisz jobb albérletet találhatnak a gyorsabbak. Ebben segít a HÖK is. Persze elvárások itt is vannak.
A Hök azonban nem vállal felelőséget, egyszerűen csak összegzi és az iskola honlapjára teszi ezeket. A költségtérítéses hallgatók kollégiumra nem jogosultak. Az albérleti árak városunkban 15-20 ezer forint körül vannak + a rezsi.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-08-27 )

Tovább az archívumra