Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ezer motoros rótta le kegyeletét a Kékestetőn szombaton, miután felavatták a közlekedési balesetben elhunyt motorosok emlékművét

Ezer motoros rótta le kegyeletét a Kékestetőn szombaton, miután felavatták a közlekedési balesetben elhunyt motorosok emlékművét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megemlékezés egyik célja épp a két keréken közlekedők figyelmeztetése volt a biztonságos közlekedés népszerűsítése érdekében.

Az interneten szervezett esemény – rendőri kísérettel – nagyszabású motoros felvonulással kezdődött, ahol majd ezer kétkerekű indult Gyöngyösről az ország tetejére. A Motorosok a Motorosokért Közalapítvány nemcsak a balesetmegelőzésben vesz részt, akkor is segít, ha már megtörtént a baj. Sérült motorosok gyógykezelésére és elhunyt motorosok családjainak támogatására is gyűjtenek. – tudatta a főszervező, Rimóczi Béla. Õk kezdeményezték az emlékmű felállítását a csúcson – hiszen a Mátra szerintük egy különleges terep.

A rendezvényen a megyei rendőrkapitányság munkatársa, Erdélyi Róbert elmondta: 2007-ben 57 olyan közlekedési baleset történt, melynek elszenvedői között motorosok voltak. 2008 első nyolc hónapjában már 3 halálos baleset, 8 súlyos és 4 könnyű sérülést elszenvedett motoros a „mérleg”. 2 halálos baleset összesen 3 halottal épp a Mátrában történt. Pedig nem minden motoros gyorshajtó.

Dr. Végh Attila, Gyöngyös alpolgármestere is felszólalt a megemlékezésen, s úgy vélte: a jelenlévők meg tudják mutatni, hogy lehet biztonságosan, a közlekedési szabályokat át nem hágva is róni a mátrai kanyarokat.

Az ünnepség végén felolvasták az országban a legutóbbi évtizedekben elhunyt motorosainak neveit, majd a felszentelt emlékkő alá több száz emlékező helyezte el koszorúit.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra