Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma reggel országszerte közel másfél millió tanulónak szólt a csengő az általános és a középiskolákban

Ma reggel országszerte közel másfél millió tanulónak szólt a csengő az általános és a középiskolákban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén így csaknem háromezerrel kevesebben kezdik a tanévet az előző évhez képest. A most induló diákok 181 napot tanulnak majd összesen. Gyöngyösön több, mint 2200 általános iskolás diák és csaknem 300 elsős ül be az iskolapadokba.

Véget ért a közel két és fél hónapos nyári vakáció és megkezdődött a tanítás az ország valamennyi általános és középiskolájában. Az első nap a tanévnyitóval és a bemutatkozással kezdődött itt a II.Rákóczi Ferenc Ált. Iskolában.

Városunkban összesen 2242 általános iskolás kezdte meg az új tanévet. A gimnázium 715 tanulója vette hátára ma az iskolatáskát és 291 kisdiák ült be ma elsősként az iskolapadba. Ebben az iskolában 40 gyerek 2 évfolyamon kezdi az évet. Az első napokban még nem a betűvetést és a számolást tanulják, bár néhány gyerek már ismeri a betűket. A tanítónő szerint elsődleges a jó hangulat és az ismerkedés, ők már májusban bejártak az óvodákba, és iskola előkészítőt is tartottak.

A diákok először októberben az őszi szünetben pihenhetik majd ki az iskolakezdés fáradalmait.

Hliva Éva


Tovább az archívumra