Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A kenyér árának legalább 10-15 százalékos emelése szükséges a növekvő sütőipari költségek fedezéséhez, derült ki egy tanácsadói kft elemzésből

A kenyér árának legalább 10-15 százalékos emelése szükséges a növekvő sütőipari költségek fedezéséhez, derült ki egy tanácsadói kft elemzésből

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez az összes pékséget érinti majd, de áremelés híján mégis a kisebb vállalkozások járnak rosszabbul, hisz ők nagyobb mértékben függnek a kereskedelemtől.

Drágább lehet majd a kenyér. De mi indokolja az újabb áremelést, na és mikor? Werli József a Magyar Pékszövetség főtitkára elmondta egy elemzésből kiderült, legalább 15 – 20 százalékkal kellene minden pékségnek emelni az áraikon.
A kereskedőkkel egyeztetve kell a következő időszakban kialakítani az új árakat, a mintegy 1.400 magyarországi pékség harmada mehet csődbe egy-két éven belül – nyilatkozta egy országos rádióban a főtitkár.
Egyes sütőipari cégek önállóan tárgyalnak a kiskereskedőkkel – köztük az áruházláncokkal is – ezért bizonytalan, hogy mikor és milyen mértékben tudják érvényesíteni az áremelést.
De nem mindenhol lesz drágább a kenyér, Gyöngyösön akad olyan pékség, ahol előreláthatólag még a régi árakon vásárolhatjuk meg mindennapi kenyerünket.
Hliva Éva


Tovább az archívumra