A következő 4 év során a Felső-Mátrában továbbra is az idegenforgalmi fejlesztések lesznek a legfontosabbak, hiszen lényegében a " /> A következő 4 év során a Felső-Mátrában továbbra is az idegenforgalmi fejlesztések lesznek a legfontosabbak, hiszen lényegében a " />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Régi-új polgármester Mátraszentimrén is

Régi-új polgármester Mátraszentimrén is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő 4 év során a Felső-Mátrában továbbra is az idegenforgalmi fejlesztések lesznek a legfontosabbak, hiszen lényegében a vendéglátásból él a falu – fejtette ki a régi-új polgármester. Stuller András emlékeztetett: tavaly a megyében a második leglátogatotabb település éppen Mátraszentimre volt.Eskü, oklevélátadás, és programismertető. Mátraszentimrén is megalakult az új képviselőtestület, és mellé az ötfős szlovák kisebbségi önkormányzat. A következő ciklus polgármesteri programja főleg a kötelező feladatok ellátására koncentrál, így például az orvosi ellátás biztosítására. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a fő bevételi forrást: az idegenforgalmat, tekintve, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly Eger után a Felső-Mátrába látogatott a legtöbb vendég, amely 50 ezer eltöltött vendégéjszakát takar.

 

 

A tervezőasztalról már lekerült egy 40 ezer négyzetméteres, sportcélra is hasznosítható víztározó is, és kész elképzelések vannak a korábbi bányaterület hasznosítására, ahol lovasközpontot és bányamúzeumot alakítanának ki. A községbe szeretnék bevezetni a vezetékes gázt is. Mindez Stuller András szerint megvalósulhat ebben a ciklusban.

 

 

Faragó Zoltán

 

 


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
A hegy leve - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság