Félpályás útlezárással tiltakoztak a kormány agrárpolitikája, illetve a jelenlegi politikai helyzet ellen a gyöngyösi " /> Félpályás útlezárással tiltakoztak a kormány agrárpolitikája, illetve a jelenlegi politikai helyzet ellen a gyöngyösi " />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy év után újra tüntettek a gazdák

Egy év után újra tüntettek a gazdák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Félpályás útlezárással tiltakoztak a kormány agrárpolitikája, illetve a jelenlegi politikai helyzet ellen a gyöngyösi és környékbeli gazdák. Erőgépeikkel Karácsond határában a 3-as számú főúton vonultak fel. A gazdák ezzel a megmozdulásukkal a MAGOSZ felhívásához csatlakoztak. Több mint ezer járművel az ország mintegy ötven pontján tartottak ma tüntetéseket.10 erőgéppel és kb. ugyanennyi személyautóval vonultak ki a gazdák a 3-as számú főútra ma reggel. Mint elmondták, tüntetésüknek politikai és gazdasági okai vannak. Politikai azért, mert igazságot szeretnének, és ahogy ők fogalmaztak, olyan embereket akarnak látni a kormányban, akikben van bizodalmuk. A demonstráció másik oka gazdasági. A gazdák szerint a megnövekedett adóterheket nem tudják majd megfizetni, és így továbbra sem lesz esélyük arra, hogy felvegyék a versenyt a nyugati országokkal.

 

 

A gazdák egyebek között a nemzeti támogatásokból való 35 milliárd forintos elvonás, a földtörvény várható módosítása és a kukorica intervenciós felvásárlásának megszűnése miatt tüntetnek. Véleményük szerint a növénytermesztés és az állattenyésztés is válságban a vidéken. Ezért azt szeretnék, ha olyan agrárpolitika lenne Magyarországon, amely biztos megélhetést nyújt a gazdák számára.

 

 

Kora délután a traktorokkal tettek egy kört a gazdák, emiatt egy rövid időre járhatatlanná vált a 3-as út, ezt követően azonban folytatták a félpályás-útlezárást. A tüntetők hangsúlyozták, hogy demonstrációjukat figyelemfelhívásnak szánták, egyelőre nem terveznek további félpályás útlezárásokat. Azt azonban hozzátették, ha az országban nem lesz politikai és gazdasági változás várható, hogy újra kivonulnak majd erőgépeikkel az utakra.

 

 

Tarjányi Andrea

 

 


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:22
Reklám
09:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:09
Reklám
10:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pöttöm Panna 1. rész
18:11
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Tomory Gábor Néptánciskola
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Márkus Liza és Gonda László koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság