Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint ötezer hívő zarándokolt a hétvégén Gyöngyösre, hogy lerója kegyeletét a Fájdalmas Szűzanya oltáránál

Több mint ötezer hívő zarándokolt a hétvégén Gyöngyösre, hogy lerója kegyeletét a Fájdalmas Szűzanya oltáránál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ötszáz éves hagyományt felelevenítő búcsú különlegessége a hordozható Mária-szobrok immár harmadik alkalommal megrendezett országos találkozója volt.

Összesen 55 Mária-szobrot hoztak magukkal a gyülekezetek, amelyek tagjai között szép számmal voltak fiatalok is. A szobrok közül a legidősebb ötszáz évvel ezelőtt készült, és az abasári templomot díszíti. A leghosszabb utat pedig a nagykárolyiak Mária-szobra tette meg Gyöngyösig, amelyet Erdélyből hoztak magukkal az ottani hívők.

A kétnapos búcsú tiszteletére rendezett szentmisét Ternyák Csaba egri érsek celebrálta, aki beszédében arról szólt, hogy a fájdalmat nem kerülni kell, hanem méltósággal elviselni, ahogy azt Szűz Mária példája is mutatja.

A gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya-búcsúra érkezett minden eddiginél nagyobb számú zarándok idén teljesen megtöltötte a szabadtéri oltár előtti teret, amely jövőre akár kicsinek is bizonyulhat. Emiatt azonban a szervezők nem aggódnak: ahogy Kázmér atya fogalmazott: ahol az Isten ad báránykát, ott ad majd legelőt is.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2008-09-29 )

Tovább az archívumra