Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak Gyöngyösön

Az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepi tiszteletadásra a délelőtt folyamán 3 helyszínen került sor.

A szentmise után 10 órától koszorúzást tartottak a nemzetőrség egykori épületénél, ahol Dr. Fülöp Lajos, Gyöngyös Város Baráti Körének alapító elnöke mondott köszöntőt. Az emlékműnél többek között koszorút helyeztek el a gyöngyösi önkormányzat képviselői, a gyöngyösi általános és középiskolák tanárai és diákjai, a Károly Róbert Főiskola képviselői és sok más városi szervezet is. A műsort a gyöngyösi Mozaik színkör tagjai tették színesebbé versekkel és énekekkel.

A második helyszín az 56-os magyar forradalom és szabadságharc emlékműve volt, ahol Hiesz György polgármester úr és Bodó Attila, az 56-os szövetség gyöngyösi szervezetének elnöke koszorúzással és főhajtással tisztelgett. A délelőtti műsor a Mátra Művelődési Központban ért véget, ahol Kurucsai József önkormányzati képviselő ünnepi beszédét hallgathatták meg a vendégek.

A program az Arany János Általános Iskola diákjainak Enyém a múlt, enyém a jövő című műsorával zárult, melyben az iskola színjátszói és az énekkarosai emlékeztek meg az 56-os hőseinkről.

Nagy Réka


Tovább az archívumra