Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavaly 45 hátrányos helyzetű diák részesült ösztöndíj-támogatásban

Tavaly 45 hátrányos helyzetű diák részesült ösztöndíj-támogatásban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös város önkormányzata elsőként, már az első kiíráskor 2001-ben csatlakozott a Bursa ösztöndíjrendszerhez. Azóta folyamatosan van lehetőség a Gyöngyösön élő fiataloknak, hogy amennyiben a jogosultsági feltételeknek megfelelnek, pályázhatnak.

A szociálisan hátrányos helyzetű, gyöngyösi lakcímmel rendelkező diákokat segíti évek óta a Bursa ösztöndíjrendszer. Kétféle pályázati lehetőség létezik. Az „A” típusúra olyan felsőoktatási hallgatók pályázhatnak, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül nappali tagozatos felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A „B” típusú pályázók pedig olyan végzős középiskolai tanulók, akik a 2009/2010-es tanévben kezdenék meg felsőoktatási tanulmányaikat.

Az ösztöndíj független a tanulmányi eredménytől, és időtartama háromszor tíz hónap. Mindkét lehetőséghez hozzátartozik az a feltétel, hogy a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 34200 forintot. A pályázóknak gyöngyösi lakcímmel kell rendelkeznie. A jogosultságot évente felülvizsgálják. Tavaly 45-en pályáztak, és mindenki a maximális 5000 forintos támogatást kapta meg.

A pályázati kiírás időközben módosult. A felsőoktatásban részt vevők, függetlenül attól, hogy államilag finanszírozott, vagy költségtérítéses oktatásban részesülnek, pályázhatnak. A pályázatok leadási határideje október 31. A pályázati űrlap beszerezhető az önkormányzatnál, illetve letölthető Gyöngyös város Internetes oldaláról.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2008-10-28 )

Tovább az archívumra